Gdy chodzi o kuchnię francuską, jesteśmy tradycjonalistami. Od lat niezmiennie trzymamy się naszych receptur, używamy prawdziwego masła, odpowiedniej mąki, świeżych owoców, wciąż w sercu mając to, co dla Francuzów najważniejsze – pasję. Tak, jesteśmy pasjonatami i bez zawahania możemy powiedzieć, że zakochaliśmy się we francuskiej sztuce pieczenia. Tą miłością chcemy zarazić cały Gdańsk, Sopot oraz Gdynię! Chcemy, żebyście wybierali jedynie odpowiednie pieczywo. Chcemy, żebyście znali skład tego, co jecie. Chcemy, żebyście byli świadomymi konsumentami. Jeśli zrobicie to razem z nami, tort zawsze będzie „nie za słodki”, a bagietka chrupiąca z zewnątrz, a w środku… rozpływająca się w ustach.

Jaki ma być efekt? Nasze wypieki mają sprawiać, że zaniemówisz – i to wcale nie dlatego, że nie wiesz, jak poprawnie wymówić ich nazwy. A skoro przy tym jesteśmy… croissant to „krłasą”, a pain au chocolat to po prostu „pę u szokola”. Lecz spokojnie, ponieważ nieważne, co powiesz, zrozumiemy. W końcu wszyscy mówimy językiem słodkości!
Jeśli decydujesz się na cokolwiek, co bazuje na naszym autorskim cieście francuskim, zachwyci Cię rumiana, chrupiąca powłoka oraz wielowarstwowy, rozpływający się w ustach, maślany środek. Dodatkowo, gdy wybrane przez Ciebie „małe co nieco” ma nadzienie – zadbaliśmy, by Twojej uwadze nie umknęła naturalność smaku. Chcemy, żeby każdy nie tylko wiedział, lecz już po pierwszym kęsie czuł, że włożyliśmy w tę małą bułeczkę całe swoje serce.

Kto za to wszystko odpowiada? Poznajcie Marka – osobę, bez której nasze spécialités nie smakowałyby tak samo. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych piekarniach oraz cukierniach w Anglii, Francji oraz we Włoszech. Każdego dnia stoi na straży jakości oraz standardu, który stworzyliśmy, otwierając po raz pierwszy La Bagatelę. Merci,
Marek!

Późnym wieczorem, kiedy w La Bagateli gasną światła, zaczyna się dziać magia… magia prostoty, która trwa do białego ranka. Idealnie wyliczone gramatury, dobre produkty i nieskomplikowane przepisy, które już na stałe znalazły swoje miejsce w naszej pamięci – to właśnie ich czas. Pozwalamy składnikom połączyć się ze sobą, by następnie ciasto mogło odpoczywać, rosnąć lub/i zostać rozwałkowane. Ile to wszystko łącznie trwa? Ile zajmuje przygotowanie croissantów lub chleba? To pozostanie naszą słodką tajemnicą, lecz jedno możemy Wam zdradzić: cały proces pracy naszej piekarni oraz cukierni w Sopocie i Gdańsku zaprojektowaliśmy tak, by codziennie piec był wciąż zapełniany dobrociami, które niecierpliwie czekają, by trafić w Wasze ręce.

Niemożliwe? Impossible n'est pas français – przekonaj się o tym i pozwól sobie zatracić się w naszych francuskich propozycjach.

Nasze francuskie specjalności przyciągają wzrok każdego - nawet tych, którzy jeszcze nie przekroczyli progu La Bagateli. Rozejrzyjcie się, nacieszcie oczy i znajdźcie swoją le coup de foudre (miłość od pierwszego wejrzenia).

Codziennie świeże, zawsze ciepłe i od lat tak samo zachwycające. Chrupiąca skórka i rozpływający się w ustach środek to nasze motto! Całą listę naszych wypieków znajdziecie w sekcji menu.

Chyba już się poznaliśmy, prawda? Zapraszamy do La Bagateli!

“Głodnemu chleb na myśli!”